tiistai 21. tammikuuta 2014

Hyvät Kekaralaiset ja muut suunnistuksen ystävät!

Hieman menneestä
Rastivuosi 2013 on historiaa. Keski-Karjalan Rastin osalta kausi meni hyvin. Iltarasteja kiersi iso joukko suunnistuksen ystäviä ja osallistujamäärä nousikin todella paljon edellisestä vuodesta. Suunnistussuorituksia kirjattiin kaikkiaan 1350 kpl. Tämä saatiin aikaiseksi 284 suunnistajan voimin. Innokkaimmat kiersivät kaikki kesän iltarastit ja joillekin riitti muutama suunnistuskerta. Iltarastien järjestäminen ei onnistu ilman ratamestareita. Ratoja oli laatimassa kaikkiaan 58 henkilöä. Kiitos kaikille ratamestarityöskentelyyn osallistuneille!

Lapsille ja nuorille sekä aloittelijoille suunnattu suunnistuskoulu Rasti-Ralli kokosi innokkaita suunnistuksen ystäviä keväiseen metsään. Muutamia puraisikin suunnistuskärpänen ja iloksemme näimme heitä iltarasteilla läpi kauden.

Kekaralaiset osallistuivat jälleen innokkaasti kilpailuihin. Jukolan ja Venlojen viestit kisailtiin Jämsässä. Sekä Venlojen viestiin että Jukolan viestiin osallistui kaksi joukkuetta. Veteraanien MM-kisat käytiin Italiassa, missä oli myös Kekaran edustus. Kainuun rastiviikolla kisailtiin itse sekä kannustettiin suomalaisia MM-kisailijoita. Mitaleja käytiin pokkaamassa  AM-kisoista niin Ilomantsista kuin Liperistäkin. Kilpailukausi päätettiin Ruska-Rasteilla Enonkoskella.

Iltarastikauden päätteeksi kokeilimme pimeän suunnistusta. Vastaanotto oli erittäin positiivinen, niinpä päätimme pitää pimeän suunnistusharjoituksen myös tulevana kautena.

Katse tulevaan

Vaikka talvi on vasta aluillaan ja suunnistuskausi tuntuu vielä kaukaiselta, haluan kuitenkin jo muistutella muutamista asioista.

Ratamestareille suunnattu iltarastipalaveri pidetään helmikuun alussa. Seuraa paikallislehtien seurapalstaa. Mikäli et pääse palaveriin, ilmoita Artolle toiveesi iltarastin ajankohdasta ja paikasta.

Tohmajärven Kansalaisopisto järjestää yhdessä Kekaran kanssa Suunnistuksen perustaidot –kurssin ja se pidetään 7. – 28.4. välisenä aikana, yhteensä 6 tuntia. Kouluttajana lisäkseni toimii Kaalimaan Emmi. Mikäli tunnet, että kaipaat perustaitoihisi päivitystä tai olet ajatellut aloittaa suunnistusharrastuksen, tule kurssille perehtymään perusasioihin. Lue lisää ja ilmoittaudu
https://www.opistopalvelut.fi/tohmajarvi/course.asp?tietuenro=753

Rasti-Ralli starttaa jälleen huhti-toukokuussa. Seuraa paikallislehtien seurapalstaa.

Suunnistuslisenssien uudet hinnat löydät Suunnistusliiton sivuilta, oheisenlinkin kautta.
http://www.suunnistusliitto.fi/ssl/sslwww.nsf/sp3?open&cid=content4A7B32

Jukolaan lähtijät ilmoittautukaa Artolle tai suoraan Reijolle. Tavoitteena on saada kaksi miesten ja kaksi naisten joukkuetta Kuopioon. Fin5-rastiviikolle Rukalle lähtijät ilmoittautukaa Reijolle.

Keski-Karjalan Rastin puheenjohtajan ominaisuudessa kiitän menneestä kaudesta ja toivotan niin suunnistuksellisesti kuin muutenkin oikein virkeää ja menestyksekästä vuotta 2014!

Arto Salminen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti