keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Iltarastikausi käynnistyy vappurasteilla ma 1.5. klo 16

Kekaran kauden ensimmäiset iltarastit suunnistetaan Tolosenmäen kartalla vapunpäivänä.

Kevään hidas eteneminen on aiheuttanut lisähaastetta paitsi ratojen suunnitteluun, myös autojen parkkeeraukseen. Lähtöpaikka sijaitsee Tolosenmäestä 3 km Joensuun suuntaan. Autojen parkkialueina toimii kaksi vaihtoehtoista aluetta, jotka näkyvät viereisistä linkeistä. Vaihtoehto 1 (2,5 km Joensuun suuntaan); kolmio on aurattu, mutta tienpohjat ovat edelleen lumiset ja lumi osin pehmeää (tilanne 26.4. klo 20). Vaihtoehto 2 (3,5 km Joensuun suuntaan) on talven aikana aukipidetty ja pohja on hieman kovempi. Kummankin parkkipaikan alkupää on sula ja kova. Lähtöpaikka sijaitsee näiden vaihtoehtoisten parkkialueiden välissä.

Valittavana on 4 eri ratavaihtoehtoa:
A-rata 4,8 km
B-rata 3,0 km
C-rata 2,4 km
D-rata 0,7 km

Ratamestareiden havaintoja maastosta 26.4. illalla:


Maastossa on vielä paikoin paljon lunta ja maapohja on osin jäinen ja liukas. Suositellaan nastareita tai muita karkeapohjaisia kenkiä. Tasapohjaisilla kengillä ei maastossa ole suotavaa liikkua. Suurelta osin tiet ja polut ovat lumen peitossa mutta kohtalaisen hyvin havaittavissa. Näkyvyys muuten on hyvä!

Toivotaan, että loppuviikon aikana kevät etenee vauhdilla ja suurimmat kinokset ennättävät vappuun mennessä sulaa. Kannattaa varata lämmintä ja kuivaa vaatetta ja kenkää suunnistuksen jälkeen puettavaksi. Sekä paljon iloista ja ennakkoluulotonta mieltä kevättalviseen metsässä liikkumiseen!Tervetuloa aloittamaan suunnistuskausi 2017!

Lisätietoja ratamestareilta
Auli puh. 0400 503 112
Taija puh. 050 415 1366