perjantai 23. kesäkuuta 2017

Kekara Joensuu-Jukolassa

Keski-Karjalan rasti osallistui tänä vuonna Joensuun Enossa järjestettyyn Jukolan viestiin neljällä Venla- ja neljällä Jukola-joukkueella. Tänä vuonna mukaan lähti mm. "veteraanijoukkue", jossa suunnistivat Päivi, Elli, Marja ja Liisa. Jukolassa oman joukkueen kasasivat Kyläparin suunnistajat. Viestissä ja tunnelmissa olivat mukana myös kiteeläissyntyiset Kaalimaan Kakarat. Sisarukset sijoittuivat hienosti sijalle 779.Venloissa seuraa edustaneet joukkueet saavuttivat sijat 555, 694, 1014 ja 1114. Jukolassa seuran loppusijoitukset olivat 335, 938, 959 ja 1091. Tarkemmat tulokset ja väliajat löytyvät täältä Tänä vuonna kaikki seuran suunnistajat saivat hyväksytyn suorituksen ja tuntemukset suoritusten jälkeen olivat iloisen onnellisia. Ensimmäisellä osuudella viitoituksen loppupäässä näimme Pekan kannustamassa ja vaihtoon tullessa yleisön joukosta näimme monia tuttuja kannustamassa ja kannustushuudot siivittivät pienoiseen loppurutistukseen. Emit-tarkastuksen jälkeen tyytyväisyys omaan suoritukseen oli käsinkosketeltavaa ja etenkin ensikertalaisten kokemus tapahtumasta varsin mieleenpainuva.
Ensikertalaisten kommenttejen perusteella koko tapahtuma oli elämys. Janne kertoi, että tietenkin se oma osuus oli kaiken kohokohta, mutta muutenkin oli koettavaa, kuten sauna, ruokailut, lähtö ja nukkuminen teltassa. Janne nähdään todennäköisesti jatkossakin Jukolassa!

Suunnistus suuressa tapahtumassa poikkeaa melkoisesti iltarasteista. Metsässä on samaan aikaan reilu tuhat muuta suunnistajaa ja uria syntyy varmasti. Jaanakin totesi että ohje kartan lukemisesta tarkasti, rastinumeroiden tarkastaminen ja se, ettei hätäännyt "vääristä" rastinumeroista auttoi. Poluista oli ilman muuta apua, kun vain otti kompassilla tarkasti suunnan. Ja välillä letkoja syntyi rasteilta lähtiessä. Metsässä kuului paljon huutoja minne rastinumerolle kukakin on menossa. Myös Jaanaa on päässyt Jukola-kärpänen puraisemaan.

Tänä vuonna Matikaisen Tuula oli mukana jo 17. kerran! Happosen Anu oli viimeksi mukana 14 vuotta sitten. Anu totesikin, että kokemus oli mieleenpainuva. Joukkuemäärä on kasvanut vuosien varrella ja kynnys lähteä mukaan on madaltunut. Metsässä ollaan haastamassa itseään ja nauttimassa rastien löytymisestä, kuten hänkin nyt teki. Anu kannustaa kokeilemaan ja kokemaan Jukola-tapahtuman tunnelman henkilökohtaisesti yleisössä, huoltojoukoissa tai suunnistusporukassa.

Elli ja Marja tykkäsivät myös mukana olosta. Vaikka matkat ovatkin pitkät heidän ikäluokilleen, on ollut kiva olla mukana ja suunnistaa omaa suoritustaan. Naiset iloitsevat myös kaikkien puolesta ja siitä, että kaikki saimme hyväksytyt suoritukset.

Yön tunnelmista ei ole kiirinyt korviini erityisiä tapahtumia. Unet jäivät useilla vähiin ja sunnuntain vesisade toi oman mausteensa telttaleirin purkuun.

Kuvat tapahtumasta kerätään seuran facebook-sivuille kansioon ja voit käydä katsomassa ne täältä. Lisää kuvia voi toimittaa Taijalle, yhteystiedot löydät WhatsApp -ketjusta.

Näihin tunnelmiin, kiitos kaikille osallistumisesta Jukola-tapahtumaan. Olimme yhdessä osa elämystä ja toivotaan hyvien perinteiden jatkuvan seuraavina vuosina! Hyvää juhannuksen aikaa kaikille, ensi viikolla päästään suunnistamaan Vatalan kauniille kankaille!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti