sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Keski-Karjalan Rastin suunnistajat Kainuun rastiviikollaKeski-Karjalan Rastin suunnistajat osallistuivat Kainuun Rastiviikolle, jonne osallistui ennätyksellisesti yli 9000 suunnistajaa useasta eri maasta.Kainuun Rastiviikko järjestettiin tänä vuonna 47. kerran 7. – 13.7.  Sotkamon Tipasojan ja Vuokatin maastoissa. Rastiviikko muodostui neljästä eri osakilpailusta, joissa suunnistajat pääsivät testaamaan omaa juoksukuntoaan samoilla rasteilla kuin maailman parhaat suunnistajat. Kainuun Rastiviikolla suunnistettiin niin kilpa- kuin kuntosarjoissakin. Kilpasarjat jakautuivat edelleen ikäluokittain taitotasoihin E, A, B ja C, joista E-sarjat kokosivat kansallisen tason eliittisuunnistajat ja C-sarjat suunnistusuran alkumetreillä olevat kuntoilijat testaamaan omaa rastinottokykyään. Jos kilpasuunnistus ei tuntunut aivan omalta lajilta lähtöaikoineen ja loppusuorakiihdytyksineen, pystyi rastiviikolla osallistumaan myös kuntosarjoihin oman kuntotasonsa mukaan.Kahtena ensimmäisenä kisapäivänä päästiin nauttimaan nopeakulkuisista kangasmaastoista, jolloin suunnistajilta kysyttiin kykyä sovittaa etenemisnopeus suunnistustaitoonsa sopivaksi. Rastiviikon jälkimmäisellä puoliskolla kisailtiin puolestaan Vuokatin vaaroilla, jolloin luvassa oli vaativaa rinnesuunnistusta hieman peitteisessä ja vaikeakulkuisessa maastossa.  Tänä vuonna Keski-Karjalan Rastin seitsemästätoista suunnistajasta seitsemän osallistui Kainuun Rastiviikolle ensimmäistä kertaa. Kokeneimmat konkarit ovat kokeneet Kainuun ainutlaatuiset suunnistusmaastot ja rastiviikon upean elämyksen jo useiden vuosien, jopa vuosikymmenten ajan. Ensikertalaisen silmin tapahtuma kaikkinensa lunasti lupaukset.

 
Pekka ja Oskari
Oskari voitti sarjansa


Parhaiten KeKaRalaisista Kainuun Rastiviikolla suunnisti Oskari Pirinen, joka voitti sarjansa H12TR kaksi osakilpailua sekä kokonaiskilpailun lähes kahden minuutin erolla toiseksi tulleeseen Hiidenkiertäjien Olli Koskiseen.  Myös Pekka Kinnunen pääsi pokkaamaan H55B sarjan palkinnon ollen ratansa riuskin rastiviikon kolmannessa osakilpailussa. Kokonaistuloksissa Pekka oli toinen jääden voittajasta, Anttolan Urheilijoiden Ilmo Weidestä, noin 9 minuuttia. Muista KeKaRalaisista palkintosijoille kokonaistuloksissa ponnistivat Tuula Matikainen sarjassa D40B ja Pentti Pelkonen sarjassa H80. Osakilpailutulokset, rastiväliajat ja kokonaiskilpailun tulokset on nähtävissä Kainuun Rastiviikon nettisivuilla www.woc2013.fi.

MM-suunnistukset harrastelijan silmin

Suunnistuksen maailmamestaruudet ratkottiin Kainuun Rastiviikon välipäivinä sprintissä, pitkällä matkalla ja keskimatkalla sekä viestissä. KeKaRalaiset osallistuivat huikeaan MM-kisatunnelmaan kisa-areenoilla. Muun muassa kiteeläisille tuttu Hiukan pesäpallostadion keräsi useita tuhansia katsojia kannustamaan suomalaisia suunnistustähtiä sprintti-suunnistuksen MM-finaalissa. Oli upeaa olla paikalla todistamassa Mårten Boströmin kulta- ja Venlan Niemen pronssi-suunnistusta. Hieno hetki oli myös Merja Rantasen maaliin saapuminen keskimatkan pronssimitalistina ja Jani Lakasen pitkän matkan hopeamitallistina.KeKaRalaiset Vuokatin maisemissa
Yhteenvetona viikon tapahtumista, voidaan todeta, että oli hienoa olla todistamassa suomalaisten MM-mitalisatoa sekä kisaamassa tuhansien suunnistajien kanssa upeissa maastoissa. Oli myös ilo todeta suunnistuksen olevan vahva laji erityisesti nuorten keskuudessa. Toivottavasti mekin saamme lisää nuoria mukaan sekä omille iltarasteille, että kokemaan suunnistuksen elämyksiä vaikkapa ensi vuonna Rukalle, missä järjestetään toinen suuri suunnistustapahtuma, Fin5-rastiviikko. Kuvia rastiviikon tapahtumista ja KeKaRan suunnistajista on nähtävissä Keski-Karjalan Rastin facebook-sivuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti