torstai 29. elokuuta 2013

KeKaRalaiset menestyivät hienosti elokuun suunnistuksissaSestrieren kylä
Keski-Karjalan Rastin suunnistajia osallistui elokuun alussa Italiassa järjestettyihin veteraanien MM-kisoihin. Pienen, mutta sitäkin aktiivisemman, veteraanijoukkion kotiintuomisina oli yksi MM-mitalisija. Elokuun keskivaiheiheilla kisailtiin aluemestaruuksista hieman tutummissa maastoissa  Ilomatsissa, missä kekaralaiset olivat myös hienosti edustettuna. Seuraavassa Elli Pelkosen mietteet elokuun kilpailuista. 

Veteraanien MM-kisat 

Veteraanien MM-kisat käytiin Italian Alpeilla Olympiavuorilla Sestrieren kaupungissa ympäristössä n. 1900-2400 m merenpinnan yläpuolella 1.-10.8.-13. Matkassa meiltä oli kolme kilpailijaa: Elli ja Pentti Pelkonen ja Veikko Kolu. 

Pentti hopeamitali kaulassa
Pentti sai hopeamitalin pitkällä matkalla H80-sarjassa, jossa kilpailijoita oli kaikkiaan 53. Nyt Pentillä on värisuora MM-mitalien suhteen, sillä hänellä on saavuttanut aikaisemmin MM-kultaa ja kolme kertaa pronssia. Pitkillä matkoilla juostiin kahdet karsinnat, joiden perusteella valikoitui parhaimmat suunnistajat A-finaaliin. Veikko teki hienon suorituksen ollen sarjansa H75 20. A-finaalissa. Kyseisen sarjan muuten voitti meille keskikarjalaisille tuttu suunnistaja ja kartantekijä Veijo Tahvanainen, joka edustaa Kalevan Rastia. Elli oli D70 sarjan 31. A-finaalissa. Ellin sarjassa suunnisti 97 kilpasiskoa.

Sprintissä oli yksi karsintakilpailu, josta parhaat suunnistivat A-finaaliin. Elli pääsi A:han ja sijoittui 19. ja Veikko oli B-finaalin 10.. Pentti kärsi hylkäyksen jo karsinnassa,  joten sijoitusta ei tullut. Ulkomailla yleisesti käytettävät SportIdent-leimasimet ovat aika epävarmoja toimimaan ja hylkäyksiä tuli jälleen kerran yllättävän paljon.

Ilmat suosivat suunnistajia ja maisemat olivat aivan huikeita. Hiihtohissikuljetus finaaliin ja bussimatkat vuoriston neulansilmämutkissa olivat upeita! Kisojen tuloksia voi käydä katsomassa virallisilta kisasivuilta: http://www.wmoc2013.it/

AM-kisat Ilomantsissa


Ilomantsin aluemestaruuskilpailut käytiin aurinkoisessa säässä ja upeissa kangasmaastoissa 17.-18.8.2013. Meitä kekaralaisia oli hyvä joukko mukana (12 henk.) ja mitaleita tuli kaikkia värejä. Pitkän matkan henkilökohtaisessa kilpailussa mitalisijoille pnnisti Jyri Vuorinen (3.), Martti Matikainen (3.), Pentti Pelkonen (2.) ja Elli Pelkonen (1.). Viesteissä sunnuntaina kekeralaisten joukkueet saivat kolme mitalia: H150 hopeaa, H210 hopeaa ja D170 kultaa. Tarkempia tuloksia ja väliaikoja voi käydä tutkimassa osoitteessa: http://www.ilusuunnistus.net/AM-2013.htm

AM-kisoissa on aina mukava käydä: juosta kipaista matka, kannustaa toisia, nautiskella kisakahvion antimia sekä omia eväitä ja ennenkaikkea jutella suunnistajaystävien ja -tuttavien kanssa. Joten UUDET KÄVIJÄT mukaan vaan! Liperissä järjestetään 14.9.2013 AM-keskimatka ja AM-yö-kilpailut. Liperin suunnistuksien kilpailuohjeet löytyvät tällä hetkellä Liperin Taimen nettisivuilta osoitteesta http://liperintaimi.sporttisaitti.com/suunnistus/am-keskimatka-ja-yosuunnistus-20/ . Ilmoittautukaa Reijolle ja kyselkää yhteiskyytiä toisilta suunnistajilta. AM-kisoihin ei tarvita kilpailulisenssiä. 

Teksti ja kuvat: Elli Pelkonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti