tiistai 17. syyskuuta 2013

Kesän viimeiset iltarastitLähtösuora

Suunnistuskausi on edennyt siihen vaiheeseen, että rastilippuja viritellään maastoon iltarastien merkeissä viimeistä kertaa. Tulevana lauantaina suunnistetaan (monien mielestä haasteellisella) Kankaanrinteiden alueella, missä maastopohja on vuosien saatossa muuttunut jopa miellyttäväksi nyt harvennushakkuiden jälkeen. Kankaanrinteinä tunnettu alue on hyvin pienipiirteistä ja supparikasta. Alue rajautuu Heinäjärven ja Korkeakankaantien väliin ja aluetta halkoo poikittaiset tiet ja ajourat. Alkuperäinen Kankaanrinteet-kartta on valmistunut vuonna 2004, joten kartan päivittäminen on tullut ajankohtaiseksi. Näitä lauantain suunnistuksia varten olen päivittänyt karttaa niiltä osin, missä olen iltarastien suunnittelun lomassa liikkunut. Kartta ei ole täydellinen ja otankin mielelläni kommentteja ja korjausehdotuksia vastaan heti iltarastien jälkeen. Koska kyseessä on alue, jossa on paljon ’’luettavaa’’, olen hieman myös muuttanut kartan mittakaavaa. Tämä toivottavasti helpottaa käyrien lukemista. 


Radat on jo pääpiirteittäin suunniteltu ja piirretty, mutta muutoksia niihin saattaa vielä tulla. Pisimmälle A-radalle tulee matkaa noin 5,6 km. Pitkän matkan suunnistajan kannattaa olla tarkkana, sillä luvassa on perhoslenkkejä ja viestisuunnistuksesta tuttuja hajontavälejä. B- ja C-radat ovat vaativuustasoltaan samaa luokkaa kuin A-rata, mutta matkat ovat lyhyemmät: 3,7 km ja 2,8 km. Tällä kerralla teihin, ajouriin ja kuvionrajoihin tukeutuvia helppoja ratoja on kaksin kappalein, joista D-rata on 1,8 km ja E-rata 1,1 km. 


Ratojen suunnittelu käynnissä
Lauantaiseen tapaan 21.9.2013 suunnistamaan pääsee klo 14.00 alkaen. Opastus suunnistuspaikalle alkaa Korkeakankaantien ja Välivaarantien risteyksestä, mistä on matkaa suunnistuspaikalle n. kaksi kilometriä Uuden-Värtsilän suuntaan. Navigaattoreihin voi laittaa osoitteeksi esim. Korkeakankaantie 75. Mikäli sää sallii (ts. ei sada kaatamalla vettä), autot voi jättää parkkiin pellolle Korkeakankaantien varteen.  
Rastipisteenä kivi


Toivottavasti aurinkoinen sää jaksaa vielä suosia kesän viimeisiä kuntosuunnistuksia ja useat pihkaniskat uskaltautuvat mukaan suunnistamaan. Tervetuloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti