maanantai 28. heinäkuuta 2014

Suunnistuselämyksiä Liperistä?

Haluasitko lähteä kokemaan aitoa suunnistuskisatunnelmaa kilpailijana? Haluatko haastaa itsesi ja saada uusia suunnistuselämyksiä? Nyt tähän on tullut oiva tilaisuus, sillä naapuriseura LiperinTaimi järjestää Savo-Karjalan aluemestaruus-kilpailut Vaiviossa elokuun 9. - 10. päivä. Luvassa on suunnistuksen pitkät matkat ja viestit. Samalla suunnistetaan Nuorisocupin yksi osakilpailu. 

Aluemestaruuksista taisteleminen saattaa kuulostaa pelottavalta, mutta kyseessä on vuosi vuodelta pienenevä joukko, joka näihin kekkereihin osallistuu, joten turha arkailu kilpailujen suhteen on syytä unohtaa. Aluemestaruuskisoihin ei tarvitse kilpailulisenssiä, joten myöskään lisenssin puuttumista ei tarvitse harmitella. 

Pitkät matkat eivät matkana ole erityisen pitkiä (erikoispitkät matkat suunnistetaan aivan toisissa kisoissa). Tässä muutamia esimerkkimatkoja Ilomatsin Urheilijoiden viime kesän suunnistuksista: H45 9,1 km, H60 7,24 km, D45 5,37 km ja D10RR 2,7 km. Niille, joille kisasarjat eivät ole tuttuja, kerrottakoon, että kirjaintunnus H tarkoitta miehiä ja D naisia. Sarjat aluemestaruuskilpailuihin määräytyvät iän mukaan.  Jos sinulle herää kysyttävää omasta sarjastasi, matkastasi yms. ota yhteyttä Emmiin tai Reijoon. Ilmoittautumisten suhteen täytyy hieman kiirehtiä, sillä ilmoittautumisten täytyy olla järjestävällä seuralla ensi maanantaina 4.8, joten Reijolle ilmoittautumiset kannattaa tehdä mielellään la 2.8 mennessä. 

Viesteissä kolmihenkiset joukkueet kootaan joko suoraan tiettyyn sarjaan (esim. H21 tai D16) tai suunnistajien iän mukaan (esim. H170 ja D210). Viestikilpailussa sarjoja löytyy seuraavasti: H/D 20, H/D 21, H/D110, H/D 130, H/D 150, H/D 170, H/D 190 ja H/D 210. Lisäksi nuorille on sarjat H/D 16 sekä sekajoukkueet H/D 14 ja H/D 12, missä jälkimmäisessä on kaksi rastireittirataa (RR) ja yksi tukireittirata (TR). Viestikisat ovat mukavia tapahtumia, joissa matkatkaan eivät ole ylitsepääsemättömän pitkiä. Jos tunnet siis pienintäkin halua mukaan, ilmoittaudu rohkein mielin!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti