sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Ruska-Rastit Savonlinnassa 28.9.2014

Sanomalehti Itä-Savon Ruska-Rastit järjestetään Savonlinnassa Tanhuvaaran urheiluopistolla syyskuun viimeisenä viikonloppuna.

Ruska-Rastit ovat olleet monen kekaralaisen suunnistuskauden päätöstapahtuma jo vuosien ajan. Leppoisassa tapahtumassa ei suunnisteta otsa rypyssä (niin kuin me aina muulloin muka suunnistaisimme), vaan reippailumielellä ja hyvässä hengessä. Ruska-Rasteilla onkin oiva tilaisuus tutustua kilpasuunnistukseen lähtöaikoineen ja loppuviitoituksineen. Kilpailun ideana on, että sanomalehti Itä-Savon levikkialueen kunnat (Punkaharju, Savonlinna, Sulkava, Rantasalmi, Enonkoski, Kerimäki, Savonranta, Kesälahti, Parikkala, Rautjärvi, Puumala, Juva, Heinävesi ja Kitee) kilpailevat keskenään parhaan suunnistuspitäjän tittelistä. Kilpailu siis käydään yksilösuunnistuksena, mutta  kuntajoukkueilla ja suurimmat pisteet saanut kunta voittaa. Viime vuonna Kitee sijoittui kisassa hienosti viidenneksi vain muutaman pisteen päähän Sulkavasta. Suunnistaja voi edustaa joko nykyistä tai entistä kotikuntaansa. Tarkat Ruska-Rastien säännöt löytyvät tämän blogipostauksen lopusta. 

Koska kyseessä on Itä-Savon levikkialueen kuntakilpailu, jossa Kitee on mukana, Kiteen kaupunki hoitaa ilmoittautumiset ja karttamaksut kiteeläisten osalta. Kiteeläisten ja Kiteetä edustavien suunnistajien tulee ilmoittautua liikuntasihteeri Maija Holopaiselle su 21.9 mennessä (puh. 040 105 1115, sähköposti: maija.holopainen@kitee.fi). Kuntakilpailun ulkopuolelta tulevat suunnistajat ilmoittautuvat suoraan järjestäjille ja maksavat 7 euron karttamaksun. Kilpailukutsu ilmoittautumisohjeineen löytyy Olavin Rastin sivuilta.  Ilmoittautuessasi ilmoita sarja, nimi, (kunta) sekä emitnumero

Blogin ahkerimmat seuraajat ehkä huomaavatkin, että ilmoittautumisohje on päivittynyt viime sunnuntaista. Ne teistä, jotka ennätitte ilmoittautua Väistön Reijolle, teidän ilmoittautumiset siirtyvät automaattisesti oikeaan osoitteeseen. Eli ilmoittautumisohjeen muuttuminen ei aiheuta toimenpiteitä jo ilmoittautuneille suunnistajille. Allekirjoittanut pahoittelee sekaannusta ilmoittautumisjärjestelyissä.

Rohkeasti mukaan Ruska-Rasteille!

Linkit: 
Ruska-Rastien säännöt: Säännöt
Itä-Savon uutinen 3.9.2014: Syyskuun lopussa suunnistetaan urakalla
Eero Piiroisen kypäräkameravideo Punkaharjun 2012 Ruskarasteilta: Video 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti