sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Suunnistuskausi paketissa


Keski-Karjalan Rastin jäsenet, ratamestarit ja kuntosuunnistajat kokoontuivat lauantaina Ruppovaaran Erän majalle viettämään kauden päättäjäisiä pikkujouluteemalla. Tarjolla ollut puuro maistuikin monelle ja joulutortut tekivät kauppansa. Kahvittelun lomassa puheenjohtaja Arto Salminen palautteli mieleen kuluneen vuoden suunnistuksellisia kohokohtia seuran toiminnasta. Lisäksi tilaisuudessa muistettiin ja palkittiin ansioituneita seuran jäseniä sekä uusia tulokkaita. 

Miltä vuosi 2014 näytti keskikarjalaisen suunnistajan silmin?

Keski-Karjalan Rastin osalta kausi meni yli odotusten. Iltarasteille saimme useita uusia suunnistuksen ystäviä ja osallistujamäärä nousi edellisestä vuodesta. Kuluneena kautena KeKaRan iltarasteille osallistui noin 300 suunnistajaa ja suunnistussuorituksia kirjattiin kaikkiaan peräti 1606 kpl. Innokkaimmat kiersivät kaikki kesän iltarastit. Iltarastien järjestäminen ei onnistu ilman ratamestareita. Ratoja oli laatimassa kaikkiaan 56 henkilöä. Kiitos kaikille ratamestarityöskentelyyn osallistuneille! 

Lapsille ja nuorille sekä aloittelijoille suunnattu suunnistuskoulu Rasti-Ralli kokosi innokkaita suunnistuksen ystäviä keväiseen metsään. Oli hienoa nähdä miten suunnistus kokosi perheitä yhteen. Muutamia puraisikin suunnistuskärpänen ja iloksemme näimme heitä iltarasteilla läpi kauden. Lisäksi Tohmajärven kansalaisopiston alaisuudessa järjestetty Suunnistuksen perusteet-kurssi keräsi mukavasti suunnistuksesta kiinnostuneita kuntoilijoita päivittämään suunnistustaitojaan. 

Kilpailuihin osallistuttiin ahkerasti laajalla rintamalla


Kekaralaisten SM-edustuksesta vastasivat pääasiassa Elli ja Pentti Pelkonen. He mm. osallistuivat viime talven ainoisiin hiihtosuunnistuksen SM-kisoihin, jotka järjestettiin Sodankylässä. Tuomisina heillä oli keskimatkalta kultaa ja ylipitkältä matkalta hopeaa. Kevään SM-keskimatkan kisoista Elli nappasi voiton ja Pentti otti hopeaa. SM-yöstä Savonlinnan Tanhuvaarasta Ellillä oli tuomisina kultamitali. Pelkosten pariskunta osallistui myös SM-pitkän matkan kisaan Vihdissä, SM-sprinttiin Hollolassa ja SM-ylipitkille matkoille Hyvinkäällä. Veteraanien MM-kisat käytiin nyt syksyllä Brasiliassa, missä KeKaRaa edustivat Elli, Pentti ja Päivi Pelkonen.
Vehmersalmella pidettyyn Kuopio-Jukolaan KeKaRa osallistui yhteensä neljällä joukkueella; kahdella Venlojen ja kahdella Jukolan joukkueella. Miehet sijoittuivat sijoille 375 ja 1028 ja Venlojen joukkueet sijoille 374 ja 705. Sekä Venlojen että Jukolan joukkueessa oli mukana ensikertalaisia suunnistajiamme.
Fin5-rastiviikolle Kuusamoon osallistui 17 kekaralaista. Rastiviikon yhteistuloksissa Timo Hynninen voitti kultaa sarjassa H21C ja Elli Pelkonen pronssia sarjassa D75.
 

Kesän AM-kisoissa nähtiin myös kekaralaisedustusta. Pitkän matkan ja viestin AM-kisat käytiin Liperin Vaiviossa, josta tuomisina oli kultaa ja hopeaa. Viestissä pääsarjaan H21 osallistunut joukkue sijoittui hienosti neljänneksi. Miehet H130 sarjassa saavuttivat pronssia. AM-partio kisa käytiin Kolilla, minne osallistuttiin kahdella miesten joukkueella. Kultaa voitettiin sarjassa H210.

Palkitsemiset:

  • Vuoden nuori kilpasuunnistaja: Oona Pirinen
  • Vuoden nuoret tulokkaat: Vilma Toivanen  ja Veikka Vanhanen
  • Nuoret suunnistajat: Ella Hirvonen  ja Janne Lipponen
  • Innokkaat Rastirallilaiset: Luukas ja Mila Hakulinen, Iiro ja Venla Hakulinen, Eevi ja Martta Kaartinen, Hanna, Kaisa ja Tiina Kostamo, Aada Toropainen. 
  • Kauden uudet kuntosuunnistajat: Päivi Pennanen, Sanna ja Mikko Kaartinen, Mirja Kinnunen ja Anne Timonen sekä Miia Toropainen ja Ritva Taskinen. 
  • Aktiiviset konkarisuunnistajat: Veijo Karttunen ja Toni Hakulinen
  • Ansioituneet kilpasuunnistajat: Elli ja Pentti Pelkonen 
Valkoiset kirjekuoret

KeKaRan nuoret aktiivit
Rastirallilaiset
Tulokkaat
Konkarisuunnistajat
Lisää kuvia KeKaRan facebook-sivulta: KeKaRan tapahtumia viikolla 46

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti