lauantai 11. heinäkuuta 2015

Tunnelmia Kainuun Rastiviikolta

Keski-Karjalan Rastin suunnistajia osallistui 5.-10.7.2015 Kainuun Rastiviikolle, joka tänä vuonna suunnistettiin Suomussalmella. Kainuun Rastiviikko koostuu neljästä osakilpailusta, jotka suunnistettiin nyt saman kilpailukeskuksen ympärillä. Itäjärven ympäristö tarjosi suunnistajille niin perinteistä kainuulaista suo-kangas-maastoa kuin myös nopeakulkuista mäntykangasta. Rastiviikon yhteydessä käytiin eliittisarjoissa kesän viimeiset Huippuliiga-osakilpailut. Mukana kisailemassa oli kaikki Suomen suunnistushuiput, sillä samalla katsastettiin Suomen edustajat Skotlannissa suunnistettavien MM-kisojen keskimatkalle ja pitkälle matkalle.

KeKaRalta kilpasarjoihin oli ilmoittautunut yhteensä 13 suunnistajaa. Lisäksi neljä suunnistajaa osallistui suosiota kasvattaneeseen kuntosuunnistukseen. Parhaiten kekaralaisista menestyi Pelkosen pariskunta; sekä Elli (D75) että Pentti (H85) voittivat kaikki neljä osakilpailua ja suunnistivat näin ylivoimaiseen kokonaiskilpailuvoittoon. Osakilpailuvoiton sunnuntaina nappasi myös Timo Hynninen (H21B), joka sijoittui kokonaiskilpailussa kolmanneksi. Kärkipaikkoja hätyyttelivät myös Hirvosen pariskunta, sillä Pasi (H45B) oli tiistaina ja perjantaina toinen ja sijoittui myös kokonaiskilpailussa toiseksi ja Auli (D50B) oli sunnuntaina kolmas ja torstaina toinen. Tuloksia osakilpailuista löytyy tästä.

Välipäivinä monet suuntasivat Raatteentien matkailukohteisiin. Myös kalastus ja retkeily (Varisjärven kierros) kuuluivat monen päiväohjelmaan. Ensi vuonna Kainuun Rastiviikko suunnistetaan heinäkuun alkupuolella Puolangalla. Alustavia mökkitiedusteluja Puolangan suuntaan on jo tehty, joten eiköhän me myös ensi vuonna suunnata suurella joukolla kohti Kainuun Rastiviikkoa.

KeKaRan suunnistajat Kainuun Rastiviikolla (Kuva: Pekka)

Linkkejä: 
Kuntosuunnistuksien tuloksia: 1. päivä, 2. päivä, 3. päivä ja 4. päivä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti