maanantai 24. elokuuta 2015

Syyssprintti 6.9.2015

Tule kokeilemaan sprinttisuunnistusta!
 
Sunnuntaina 6.9.2015 KeKaRa järjestää sähäkän syyssprintin Kiteellä Arppen koulun pihakartalla (1 : 2000). Lähdöt tapahtuvat Arppen koulukeskukselta kirjaston pysäköintialueelta kello 10.00 - 11.00. Ratavaihtoehtoja on kolme kappaletta + yksi lasten oma rata. Ratojen pituudet vaihtelevat n. 1,5 - 3 km välillä. Sprittitapahtumassa on voimassa normaalit karttamaksut eli 2 euroa/kartta, mutta kuten muissakin tapahtumissamme alle 18-vuotiaat suunnistavat ilmaiseksi. Sunnuntaina juoksukengäksi kannattaa valita lenkkarit tai maastojuoksukengät ja jättää jo suosiolla piikkarit ja nastarit kotiin.

Tervetuloa ulkoilemaan koko perheen voimin. Mehutarjoilu!
 

1 kommentti:

 1. Ratamestarin mietteitä syyssprintistä

  Sprintti järjestetään vuonna 2013 laaditulla Arppen koulun pihakartalla Kiteellä. Karttaan on tehty viimeisimmät päivitykset uuden Arppen koulun käyttöönoton myötä elokuussa 2015. Huomioitavaa on, että rakennustyöt ovat osittain yhä kesken ja erityisesti Arppen koulun ympäristössä on kiellettyä aluetta. Alueet on aidoitettu ja aidat on päivitetty karttaan. Ratoihin aidoituksella ei ole merkitystä, ellei viimeisen viikon aikana karttojen tulostuksen jälkeen tule merkittäviä muutoksia. Muutoksista ilmoitetaan erikseen suunnistuspaikalla.

  Alue on pääosin asfaltoitua tai hiekkapohjaista tie- ja piha-aluetta. Alueella on jonkin verran hoidettua nurmialuetta. Tohmajärventie on kokonaan kiellettyä aluetta ja se on merkitty karttaan kielletyksi reitiksi punaisin rastein. Kulku tien toiselle puolelle täytyy tapahtua alikulkutunneleiden kautta. Alueella on jonkin verran aitoja. Suunnistajan on huomioitava, että kahdella väkäsellä merkityt aidat ovat ylitsepääsemättömiä eikä niitä saa kiertää aidan sivusta, vaan reitti pitää suunnitella aidat huomioon ottaen. Karttaan ei olemassa olevien aitojen lisäksi ole lisätty ratamestarin lisäämiä omia kiellettyjä reittejä Tohmajärventietä lukuunottamatta.

  Maastosta johtuen tarkoituksenmukaisin kenkä on lenkkari tai maastojuoksukenkä. Tässä vaiheessa sää näyttää epävakaiselta, mutta syksyllä on aina syytä varautua siihen, että maa on yön jälkeen kostea ja asfaltti voi olla liukas.

  Sprintissä on 4 rataa, joista kolme kiertää pihakartan alueella. Lyhin D-rata sijoitettu kokonaan päiväkodin eskaripihan alueelle ja se on suunniteltu siten, että nuoremmilla jo hieman kokemusta olevilla suunnistajilla on valmius suunnistaa rata yksin. Kolme pidempää rataa ovat pituudeltaan noin 1,5 – 3,0 kilometriä.

  Suunnistuksessa käytetään Emit-leimausta. On syytä huomioida, että alueella on runsaasti sekä oman, että muiden ratojen rasteja. Näitä voi olla myös hyvin lähekkäin.
  Karttamaksu on 2 euroa. Karttamaksua ei peritä alle 18-vuotiailta. Rastimääritteet on painettu eri paperille ja ne on kiinnitetty kartan vasempaan reunaan teipillä.

  Tervetuloa suunnistamaan koko perheen voimin! Suunnistuksen jälkeen on mehutarjoilua ja lapsille on pieni yllätys.

  VastaaPoista