tiistai 26. huhtikuuta 2016

Pihasprintillä suunnistuskausi käyntiin

Tänä keväänä suunnistuskausi aloitetaan Arppen koulun pihasprintillä. Kartta on päivitetty vastaamaan kevään 2016 tilannetta. Alueella ei ole merkittäviä tilapäisiä aidoituksia, olemassa oleviin aitoihin ja kulkuesteisiin on syytä kiinnittää tarkasti huomiota. Suunnistajan on huomioitava, että kahdella väkäsellä merkityt aidat ovat ylitsepääsemättömiä eikä niitä saa kiertää aidan sivusta, vaan reitti pitää suunnitella aidat huomioon ottaen. Tohmajärventie on merkitty kielletyksi alueeksi, ja mikäli rasti sijaitsee Tohmajärventien pohjoispuolella, on suunnistajan ehdottomasti käytettävä kulkupaikoiksi merkittyjä alikulkutunneleita. Alue on pääosin asfaltoitua tai hiekkapohjaista tie- ja piha-aluetta. Alueella on jonkin verran hoidettua nurmialuetta. Maastosta johtuen tarkoituksenmukaisin kenkä on lenkkari tai maastojuoksukenkä. Tässä vaiheessa sää näyttää epävakaiselta ja sateiselta. 

Pihasprintti syksyllä 2015
Sprintissä on 5 rataa, jotka kiertävät pihakartan alueella. Lyhin E-rata sijoitettu kokonaan Rantalan koulun edustalle alueelle ja se on suunniteltu siten, että nuoremmilla jo hieman kokemusta olevilla suunnistajilla on valmius suunnistaa rata yksin. D-rata on pituudeltaan noin kilometrin, C-rata 2 kilometriä, B-rata 2,79 kilometriä, A-rata 2,65 kilometriä. Erikoisuutena on yhdistetty AB-rata, n. 5,5 kilometriä.


Suunnistajat ilmoittautuvat ennen suunnistusta ratamestarille ja kartta annetaan suunnistajalle lähdössä.  

Suunnistuksessa käytetään Emit-leimausta. On syytä huomioida, että alueella on runsaasti sekä oman, että muiden ratojen rasteja. Näitä voi olla myös hyvin lähekkäin. Suunnistajan tulee huomioida, ettei aluetta ole suljettu liikenteeltä ja varautua siihen, että alueella on muitakin liikkujia sekä mahdollisesti moottoriajoneuvoja. Suunnistuksen päätyttyä suunnistaja ilmoittautuu ratamestarille ja saa halutessaan tulosteen suorituksestaan.


Karttamaksu seuran jäseniltä on 2 euroa, muilta 4 euroa. Karttamaksua ei peritä alle 18-vuotiailta. Emit-leimasimen vuokra on 2 euroa. Rastimääritteet on painettu eri paperille ja ne on kiinnitetty kartan vasempaan reunaan. Rastimääritteet voi halutessaan laittaa omaan rannekoteloon, jos suunnistajalla on sellainen käytössään.


Tulokset julkaistaan tarkistuksen jälkeen seuran blogissa iltarastit –sivulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti