tiistai 9. elokuuta 2016

Ruska-Rastit 2016


Keski-Karjalan Rasti järjestää sanomalehti Itä-Savon perinteikkäät Ruska-Rastit lokakuun alussa Kiteellä. Ruska-Rastien kisasivut (http://ruskarastit.blogspot.fi/ovat nyt auki. Elo-syyskuun aikana kisasivuille ilmestyy kilpailukutsu, ilmoittautumisohjeet, kisaennokot, kilpailuohje jne. Myös Facebookista löytyy tapahtuma-sivusto, jota seuraamalla pysyy kärryillä kilpailujärjestelyjen etenemisestä. 

Ruska-Rastit päättävät monen kilpa- ja kuntosuunnistajan suunnistuskauden. Kilpailu on tunnettu rennosta meiningistä, missä ei suunnisteta otsarypyssä ja hammasta purren. Mukaan ovat tervetulleita niin kilpasuunnistajat kuin kuntoilijatkin, sillä osallistumiseksi ei vaadita kilpailulisenssiä. Näin kaikilla kuntosuunnistajilla on mahdollisuus tulla aistimaan suunnistuskilpailun tunnelmaa aivan lähtöviivalle ja loppusuoran kiihdytykseen. 

Ruska-Rastien erikoisuus on kuntakilpailu, missä Itä-Savon levikkialueen nykyiset ja entiset kunnat mittelevät parhaimman suunnistuspitäjän tittelistä. Kuntapisteitä jaetaan sarjojen parhaille ja pisteet lasketaan sääntöjen määräämällä tavalla. Kuntakilpailussa on mukana 14 kuntaa (mukana Kesälahti ja Kitee). 

Linkkejä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti