perjantai 4. elokuuta 2017

Kekaralaiset Kainuun rastiviikolla Kuhmossa


KRV2017 kisattiin tänä vuonna Kuhmossa, Rastin kylän vaaramaisemissa. Tarjolla oli oikein kunnon erämaata soineen ja jyrkänteineen. Reissussa meitä kekaralaisia oli kaikkiaan 22. Mukana oli elämänkokemusta ja nuoruuden intoa, sillä ikähaitari oli 8 vuodesta 87 vuoteen. Ensikertalaisia oli matkassa tälläkin kertaa ja heitä taisi Kainuun kärpänen puraista, sillä ensi vuoden sarjoja jo kovasti mietittiin.

Tänä vuonna Keski-Karjalan Rastilta oli perätä kaksi osallistujaa eliittisarjassa, Moona Havula sarjassa D18E ja Ella Hirvonen sarjassa D20E. Molemmat nuoret naiset selvisivät kisaurakasta hienosti, Moonan sijoitus oli 5. ja Ellan 4. Osakilpailuvoittoja saavutettiin useita. Voittoihin ylsivät Pentti sarjassa H85, Martti sarjassa H80, Elli sarjassa D75 ja Päivi sarjassa D50B. Kokonaiskilpailuvoittoja ei tänä vuonna meille irronnut, mutta hyviä sijoituksia sitäkin enemmän. Tulokset löydät täältä.

Viime vuotisia perinteitä noudattaen pääosa kekaralaisista majoittui yhteismajoituksessa. Paikka oli kelokylä Pykälä, joka sijaitsee parikymmentä kilometriä Kuhmosta pohjoisen suuntaan. Paikka tunnetaan nimellä Timonniemi. Majoittumaan mahduimme mukavasti kolmeen eri rakennukseen, toiset tiiviimmin ja toiset vähän väljemmin, mutta yhtä sopuisasti kaikki. Suunnistuksen jälkeen saimme nauttia ulkosaunan löylyistä ja uinnista virkistävässä lähdelammessa. Lampi oli etenkin lasten suosiossa, ja heidän mielestään lähdevesi sopivan lämmintä. Kelogrilli oli kovassa käytössä niin ruoanlaiton kuin seurustelunkin osalta. Muutamat meistä pääsivät näkemään komeasarvisen peuran, joka ruokaili pihapellolla.

Välipäivinä tutustuttiin Kuhmoon. Reissussa oli sellaisia, joille Kuhmon matka oli ensimmäinen. Totesimme Kuhmon yllättävän isoksi ja viriiliksi paikaksi. Luonnon kauneutta, näkemistä ja kokemista riitti. Kuhmo-talon Lentua-sali ei jättänyt ketään kylmäksi. Eräs hienoimmista luontokokemuksista oli käydä Harakkasaaressa. Tosin sinne piti kahlata, mutta se ei meitä haitannut. Kengät pois jaloista ja pienimmät olkapäille. Laiskanlahdesta kahluumatkaa saareen oli noin 50 metriä ja syvimmässä kohdassa vettä noin 60 – 70 senttiä. Kannatti! Suosittelemme kahluuta Harakkasaaren upeille harjupoIuille ja hienoille hiekkarannoille.  lltaohjelmaan kuului mölkyn pelaamista ja tikanheittoa, unohtamatta suunnistusratojen läpikäyntiä. Siinä hommassa vierähtikin mukavasti tovi jos toinenkin. Erityisen antoisaa oli kuunnella veteraanien rastiviikkokokemuksia kolmenkymmenen vuoden ajalta.

Viikko kului kaikkiaan nopeasti ja vaihtelevissa sääolosuhteissa. Ensimmäisenä kisapäivänä tiistaina vettä tuli kaatamalla ja lämpöasteita oli vain 11. Mutta siitä sää lämpeni ja poutaantui. Kaikkinensa saimme viettää viikkoa oikein mukavassa kesäsäässä. Sunnuntaina viimeisen kisan jälkeen sanoimme Kuhmolle kiitos ja näkemiin ja suuntasimme katseet ensi kesään. Silloin matkaamme rastiviikolle Kajaaniin, Jormua-Leihun maisemiin. Ja edelleen yhtenä isona kekaran perheenä, majoituksen etsiminen on käynnissä.
Kainuun Rastiviikon kisakuvia löytyy täältä. Kuviin on päässyt muutama kekaralainenkin.

Kainuun terveiset välitti Auli