sunnuntai 8. heinäkuuta 2018

Kainuun Rastiviikon tunnelmia

51. Kainuun Rastiviikko suunnistettiin Kajaanissa, Jormua-Leihun maastossa. Kekaralaiset olivat mukana jälleen isolla porukalla. Kilpasarjoissa suunnistettiin 18 hengen voimalla ja avoimissa sarjoissa suunnisti ainakin 4 seuramme jäsentä.

Tänäkin vuonna seuramme sai pari nuorta naista eliittisarjoihin. Ella ja Moona suunnistivat D20E-sarjassa. Jäsenten välinen kisa oli tiukka, jonka lopulta Moona ratkaisi eduksensa. Molemmat sijoittuivat kokonaiskisassa hienosti, Moona oli viides ja Ella kuudes.

Valitettavia hylkäyksiä sattui tänäkin vuonna. Ensimmäisenä kilpailupäivänä Tuula otti vahingossa väärän kartan ja siinä meni viikon kisa pilalle. Hyvitystä toi kolmannen osakilpailun voitto ja viimeisen osakilpailun toinen sija. Viimeisenä kilpailupäivänä koettiin peräti kolme hylkäystä, sillä emit-kortti ei huolinut Sannan eikä Päivin leimauksia. Vilmalla oli niin kova vauhti, että yksi rasti jäi käymättä.  Se oli valitettavaa, sillä Vilman viikko meni muuten hyvin.

Oona oli tänä vuonna ensimmäistä kertaa kisaamassa ilman tukireittiä ja onnistui selättämään hankalan maaston. Saman teki Martta, joka kiersi perhereitin ihan yksin ja virheittä. Eevi saavutti sarjassa D9RR hienosti kuudennen sijan.

2. ja 3. osakilpailu olivat seuramme kannalta voitokkaita. Matikaisen Masa otti voitot sarjassa H80 ja allekirjoittanut sarjassa D50B.  Lisäksi Tuula voitti kolmannen osakilpailun sarjassa D45B. Kokonaiskilpailun voittoja tuli tänä vuonna vain yksi ja sen saavutti allekirjoittanut melko niukalla marginaalilla.

Viimeisenä kisapäivänä koettiin myös pieni loukkaantuminen. Ella kaatui kivikkoon sillä seurauksella, että polveen tuli pari syvää, tikkejä vaativaa haavaa. Ella saikin ambulanssikyydin Kajaaniin, jossa hänet paikattiin - luut todettiin onneksi ehjiksi. Muiltakaan tapaturmilta ei aivan vältytty, saaliina olivat mm. oven väliin jäänyt sormi, kaatumisen seurauksena säärivamma sekä lukemattomat mustelmat, jotka tulivat niin suunnistus- kuin seikkailuradoilta.

Välipäivinä suunnattiin lähimaastoihin kuka pyörällä, kuka patikoiden tai lenkkeillen. Vuokatinvaara tuli valloitettua ja maisemat olivat huikeat. Yhtenä päivänä suunnattiin isolla joukolla Vuokatin seikkailupuistoon. Tarjolla oli haasteita niin pienille kuin isoimmillekin. Toisille riitti ensimmäiset neljä rataa, mutta rohkeimmat kokosivat itsensä ja selvittivät myös Suomen haastavimman radan. Siinä oli meillä katsojillakin tuskan hiki seuratessa heidän etenemistä radalla.

Seuramme jäsen, Marja, osoitti jälleen kerran aktiivisuutensa paitsi kilpailemalla, myös työskentelemällä talkoolaisena kilpailukeskuksessa.

Eevi uudelleensanoitti Jenni Vartiaisen biisin "Väärään suuntaan", jota tytöt harjoittelivat kovasti. Ensiesiintyminen odotuttaa vielä itseään. Tässä pieni tekstinäyte:

Metsässä yksinään, istun on hämärää. Vaikk silmät kiinni osaisin tuon suon ylittää. 
Talo on paikoillaan, nyt siellä nukutaan. Mä en unta saa, ootkohan sä eksynyt?

Ei mikään oo niinkuin ennen, kun lähdin luulin tietäväni missä oon ja minne menen.
Ei mikään oo niinkuin ennen. En enää tiedä missä oon ja minne menen.

Väärään suuntaan, väärään aikaan. Elämä repii. En tutusta risteyksestä enää löydä maaliin. 
En osannut karttaa lukea, nyt kadun ja kaipaan polkuja.

Me kaksi eksyttiin, ainaisiin pummeihin. Vauhti korjaa virheet, niin me uskottiin. 
Ei enää kiirettä, on vain tää rastiväli mentävä. Ja nyt tiedän minne kuulun.


Suurin osa porukasta majoittui jälleen samaan majoitukseen. Sovussa viikko taivallettiin ja sama majoitus on varattuna myös ensi vuoden Rastiviikolle, joka suunnistetaan hienoissa Sotkamon Tipasojan mäntykangasmaastoissa 30.6. - 5.7.2019.

Rastiviikon kuvia ja tunnelmia löytyy Keski-Karjalan Rastin facebook ja Instagram-sivuilta.

Suunnistuskautta on vielä paljon jäljellä. Iltarasteilla nähdään 😊