sunnuntai 30. syyskuuta 2018

Rastikausi päätökseen

Keski-Karjalan rastikausi on päättynyt. Viimeiset iltarastit juostiin viikko sitten lauantaina Korkeakankaan maastossa. Mauri-myrskyä uhmasi reilut 40 suunnistajaa ja omat iltarastit oli hienoa päättää Emmin laatimilla radoilla. Rastikauden tilastotietoja julkaistaan myöhemmin. Näppituntumalta kausi meni hienosti ja lajin pariin saimme jälleen uusia, innokkaita metsässä liikkujia. Menneenä kesänä saimme myös suunnistaa paitsi päivitetyillä, myös aivan uusilla kartoilla. Ilvosen Juha teki hienoa työtä kartoituksen parissa. 

Palataan vielä hetkeksi kisatunnelmiin. Syyskuun alkupuolella käytiin kisaamassa Liperin Taimen järjestämät AM-keskimatkan ja AM-yön kilpailut Polvijärvellä. Kekaralaisia oli ilmoittautunut ilahduttavan paljon molemmille matkoille. Kilpailumaasto oli meille Keski-Karjalan maastoihin tottuneille haastava. Yökisa oli jopa vaativa ja sille uskaltautui 10 kekaralaista. Kaikkiaan AM-kisoista tuomisina oli kuitenkin 13 palkintopallisijaa. Yksi tuplamestarikin saatiin, sillä sarjassa H80 Martti Matikainen nappasi ykkössijat molemmilta matkoilta. Keskimatkalla voittoihin ylsivät myös Pentti Pelkonen sarjassa H85 ja Maija Hyttinen sarjassa D75, jossa Elli Pelkonen otti hopeaa. Elli selätti myös vaativan yökisan ja tuomisina oli ykkössija. Keskimatkalta kolmossijoja oli useita, sarjassa D40 Sanna Kaartinen, D45 Tuula Matikainen ja D55 Päivi Pennanen. Sarjassa H35 Marko Hämäläinen nappasi hopeaa molemmilta matkoilta. Mikko Kaartinen otti hopeaa yökisasta. Lapsista molempiin kisoihin osallistui Oona Pirinen, joka nappasi hopeaa yökisasta. Eevi Kaartinen selvitti keskimatkan kisan hienosti, vaikkei mitalia tällä kertaa tullutkaan. Tulokset löytyvät täältä.

Monen kekaralaisen suunnistuskauden päättää perinteiset Ruska-Rastit. Niin tänäkin vuonna. Lauantaina matkattiin Rantasalmelle isolla joukolla. Kisat menivät kiteeläisiltä kohtuullisen hyvin, palkintopallisijoja napattiin kaikkiaan 6. Elli Pelkonen voitti sarjan D70, sarjassa D50 hopeaa nappasi Satu Kainulainen ja pronssia Auli Hirvonen, D21C Henna Hirvonen oli kolmas, samoin kuin Eevi Kaartinen sarjassa D10RR. Martti Matikainen oli toinen H75 sarjassa. Tiina Kostamo selvitti radan D10RR hienosti ollen neljäs ja Oona Pirinen oli sarjassa D12 kuudes. Koska kyseessä on samalla kuntakilpailu, nähtiin kekaralaisia muiden kuntien osalta palkintopallilla. Marko Hämäläinen voitti sarjan H21C ja Arto Salminen oli toinen sarjassa H60.  Kuntakilpailussa jäätiin toiselle sijalle Savonlinnan napatessa voiton. Tarkemmat tulokset väliaikoineen löytyy täältä.

Vaikka oma iltarastikausi onkin paketissa, voivat innokkaat vielä matkata Joensuun seudulle, missä suunnistetaan vielä lokakuun ajan lauantaisin.

Salivuorot pyörähtävät käyntiin viikolla 42, torstaina 18.10. klo 19 Arppen salissa. Tervetuloa treenaamaan!

Ja muistathan seuran 30-vuotisjuhlat lauantaina 10.11. klo 14 alkaen.

Omasta puolestani kiitän kuluneesta rastikaudesta ja toivotan kaikille mukavaa talviharjoittelukautta!

Rasteilla nähdään jälleen ensi keväänä 😃🙋