torstai 16. toukokuuta 2019

Nuorisocup ja Kettukisat Vatalassa 24.8.2019

Keski-Karjalan Rasti järjestää lauantaina 24.8.2019 iltarastien yhteydessä lapsille ja nuorille suunnatut, matalan kynnyksen suunnistuskilpailut, jotka ovat osa Kalevan Rastin Kettukisaa sekä Savo-Karjalan suunnistuksen leikkimielistä Nuorisocupia. Vaikka kyseessä on kilpailuhenkinen tapahtuma, haluamme korostaa, että mukaan kannattaa tulla vaikkei suunnituskokemusta olisi vielä laisinkaan. Kaikki osallistujat saavat pienen palkinnon. 
Kuten kilpailussa kuuluu, jokainen suunnistaa omassa sarjassaan. Sarjoja ovat  H/D8RR, H/D10RR, H/D12TR, H/D14 ja H/D16. Lisäksi tarjolla on perheen pienemmille rastiralli, jossa lapsi pääsee kiertämään RR-radan huoltajan seurassa. Toivoimme, että mahdollisimman moni ilmoittautuisi ennakkoon, jotta osaisimme varata tarvittavan määrän karttoja. Ilmoittautuminen tapahtuu osoitteessa: http://bit.ly/Vatalaniltarastit ti 20.8.2019 mennessä. Tarkemmat kisaohjeet tulevat myöhemmin näille sivuille. 


TUTUSTU MYÖS

Katso KeKaRan oma video: Lasten suunnistusradat

SUUNNISTUSSANASTOA
  • RR eli rastireitti tarkoittaa rataa, jossa maastoon on viritelty muovinauha eli siimari. Siimari on piirretty myös karttaan punaisella värillä. RR-radalla rastit ovat siiman varrella. Lapsi voi kulkea joko koko matkan siimaa myöten tai oikoa sopivissa paikoissa.
  • TR eli tukireitti tarkoittaa rataa, jossa maastoon on viritelty muovinauha eli siimari. Siimari on piirretty myös karttaan punaisella värillä. TR-radalla rastit ovat noin 20-50 metrin päässä siimarista. 
  • H sarjat on tarkoitettu pojille 
  • D sarjat on tarkoitettu tytöille
  • Numerotunnus 8, 10, 12, 14 ja 16 tarkoittaa ikää, minkä ikäinen sarjassa saa suunnistaa. Esimerkiksi tänä vuonna 10 vuotta täyttäneet voivat suunnistaa vielä sarjassa 10. 
Tekstin kuva: Martti Rosendahl, KeKaRan kansalliset 2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti