sunnuntai 14. heinäkuuta 2019

Jukolan tunnelmia

Tämän vuotinen Jukolan viesti juostiin Kangasalalla. Suurin osa kekaralaisista lähti matkaan perjantaina. Matkaa taitettiin leppoisissa tunnelmissa Kososen bussilla. Perille saavuttiin illalla seitsemän maissa. Sääennustetta tutkittiin tarkasti pitkin matkaa. Perillä odotti pilvinen, mutta poutainen sää. Tihkusade alkoi vasta, kun teltat olivat pystyssä. Iltasella ennätettiin vielä tutustua kompaktiin kisakylään ja käydä tsekkaamassa viimeiset rastit.

Lauantaina alkoivat kisakylä ja teltta-alue  hiljalleen täyttyä ja loputkin kekaralaiset viestinviejät saapuivat paikalle. Sää suosi niin lauantaina kuin sunnuntainakin. Lauantaina viesti kisattiin poutaisessa, vähän viileässä pilvisäässä. Sunnuntaina aurinko helli ja viestiä päästiin seuraamaan jopa helteisissä tunnelmissa. Tänäkin vuonna oli ensikertalaisia mukana - Venlojen viestissä viilettivät Petra Leinonen ja Katarina Sohlberg.

Viestit eivät olleet haastavuudeltaan niin pahoja ja peitteisiä kuin ennakkotunnelmat olivat antaneet ymmärtää. Kaikki venlat onnistuivat osuuksillaan hienosti. Ykkösjoukkueen ensimmäiseltä osuudelta tultiin vaihtoon sijalla 156. Ella toi ja Henna kertoi tunteen olleen epäuskottava, kun hän viiletti numerolla 558 matkaan. Ykkösjoukkue saavutti sijan 428, kakkosjoukkue 712, kolmonen sijan 1168 ja nelosjoukkue oli sijalla 1144. Kekaran kasvatit Kaalimaan Kakarat löytyvät sijalta 1034. 

Jukolan jussien viestiin osallistuttiin kahdella joukkueella. Joukkueissa nähtiin jälleen naisenergiaa, sillä toisen joukkueen aloittajana oli Ella Hirvonen. Hän suoriutuikin osuudesta hyvin ja tuli vaihtoon sijalla 654. Ykkösjoukkueen aloittajana oli Markus Tuomisto, joka sai ruutuaikaa myös selostuksen kera. Markus tuli vaihtoon sijalla 232. Ykkösjoukkue sijoittui viestissä upeasti sijalle 473 ja kakkosjoukkueen sijoitus oli 969.

Viestien tarkemmat tulokset löytyvät täältä.

Kotimatkalle lähdettiin tyytyväisin ja raukein mielin, katse suunnattuna jo ensi kesän yöttömän yön Jukolaan, joka juostaan Rovaniemellä 13. - 14.6.2020. 

Kiitokset Matka-Kososelle turvallisesta kyydityksestä!