sunnuntai 14. heinäkuuta 2019

Kainuun Rastiviikon tunnelmia Tipasojalta

52. Kainuun Rastiviikko suunnistettiin Sotkamossa, upeissa Tipasojan maastoissa. Kekaralaiset olivat mukana jälleen isolla porukalla. Kilpasarjoissa suunnistettiin 21 hengen voimalla ja avoimissa sarjoissa suunnisti ainakin 5 seuramme jäsentä. Matkaan  lähti myös ensikertalaisia. Peräti kolme uutta rastiviikkolaista saimme riveihimme mukaan.

Seuralle oli jälleen varattu yhteismajoitus. Paikka oli sama kuin viime vuoden KRV-viikolla, joten tunnelma oli kuin kotiin olisi tullut. Tänä vuonna majoituksessa oltiin vähän porrastetusti, sillä osa porukasta oli vain alkuviikon ja lähti Vuokatista melkein suoraan Latviaan veteraanien MM-kisoihin. 

Suunnistukset sujuivat kekaralaisilta mallikkaasti vaikka yhtään kokonaiskilpailun voittoa ei tänä vuonna tullutkaan. Eevi saavutti sarjassa D10RR hienosti kokonaiskilpailun kuudennen sijan. Sarjassa oli 37 osanottajaa. Martta kiersi jokaisena kisapäivänä perhereitin yksin ja virheittä. 

1. osakilpailupäivänä Ella voitti sarjan D20A ja Elli saavutti toisen sijan sarjassa D80, samoin Auli oli toisena sarjassa D50B. 2. 3. ja 4. osakilpailu olivat seuramme kannalta voitokkaita. Toisena kilpailupäivänä Elli (D80) ja Pentti (H85) voittivat sarjansa. Matikaisen Tuula oli kolmas sarjassa D45B. Kahdessa viimeisessä kilpailussa sekä Tuula, että Auli voittivat sarjansa. Kokonaiskilpailussa kumpikin oli sijalla 2. Ella oli kokonaiskilpailussa hienolla 5. sijalla. 

Upeilla kangasmaastoilla oli varmaankin vaikutuksensa, sillä isommilta loukkaantumisilta tänä vuonna vältyttiin. Muutama pieni venähdys vaati ensiaputeltalla käyntiä.

Välipäivinä suunnattiin lähimaastoihin kuka pyörällä, kuka patikoiden tai lenkkeillen. Vuokatinvaara tuli tänäkin vuonna valloitettua ja maisemat olivat huikeat. Yhtenä päivänä seurueemme nuorimmat suuntasivat Power Parkkiin ja siellä riittikin toimintaa useaksi tunniksi. 

Seuramme jäsen, Marja, osoitti jälleen kerran aktiivisuutensa paitsi kilpailemalla, myös työskentelemällä talkoolaisena kilpailukeskuksessa.

Rastiviikon kuvia ja tunnelmia löytyy Keski-Karjalan Rastin Facebook sivulta.

Ensi vuonna Kainuun Rastiviikkoa vietetään Suomussalmella, Haverisen mäntykangasmaastoissa 28.6. - 3.7.2020. FIN5-rastiviikkoa puolestaan vietetään Kuusamossa 5. - 10.7.2020 eli heti KRV:n jälkeen. Yhteismajoitusta ei ole vielä varattu kumpaankaan tapahtumaan. Mikäli rastiviikot kiinnostavat ja haluat yhteismajoitukseen, ilmoita siitä Aulille. Yhteismajoitus varataan siihen tapahtumaan, jonne enemmistö haluaa. Innokkaimmilla on hieno tilaisuus suunnistaa samalla suunnalla kaksi viikkoa peräkkäin.

Suunnistuskautta on vielä paljon jäljellä. Iltarasteilla nähdään 😊