lauantai 18. huhtikuuta 2020

Ohjeet ratamestareille poikkeustilan omatoimirastien järjestämisestä toukokuussa 2020


Koronatilanteen seurauksena kuntorastit järjetetään omatoimirasteina julkaistun iltarastikalenterin mukaisesti kerran viikossa siten, että rastiliput ovat paikoillaan kummankin kalenteriin merkityn tapahtuman osalta tiistaista lauantaihin. Ohessa kerrotaan, mitä muutoksia ratamestarityöhön omatoimirastit aiheuttavat. Muilta osin sovelletaan Ratamestarikirje 2020-ohjeistusta.

Toiminta jatkuu tämän mallin mukaisesti toistaiseksi. Mikäli viranomaisten määräykset tai Suunnistusliiton ohjeistus muuttuu, päivitetään toimintamallia sen mukaan. Jokaisen suunnistajan velvollisuus on noudattaa THL:n ajankohtaisia ohjeita ja välttää läheistä kanssakäymistä muiden kuin samassa taloudessa asuvien suunnistajien kanssa. Muista käsineiden käyttö käsitellessäsi karttoja ja muuta materiaalia.

Omatoimirastien materiaali

Tarvittavat rastiliput (sarja 1(rastit 31-54 + Lähtö ja Maali), sarja 2 (rastit 56-65, 67, 69-81 + Lähtö ja Maali)) tulevat käyttöösi repuissa. Emit-laitteistoa ja -rastilippuja ei käytetä. Myöskään ratamestarikärrit ja ratamestaripuhelimet eivät ole käytössä poikkeusolojen aikana.

Rastilippuihin on koodit piirretty tussilla. Ne ripustetaan rastipisteelle hyödyntäen luonnon tarjoamia mahdollisuuksia jokamiehenoikeuksien rajoissa. Jos luonnonmukaista vaihtoehtoa rastin sijoittamiselle ei ole, materiaalin mukana on viisi (5) rastitikkua/sarja, jotka ovat käytettävissäsi.

Karttoja varten saat postilaatikon, joka asetetaan lähtöpaikan välittömään läheisyyteen. Postilaatikoissa on välilehdet eri ratojen kartoille.

Tulospalvelua ei järjestetä ja osallistujien nimiä ei listata, joten materiaalin joukossa ei ole tuttua osallistujakansiota.

Opasteet ja ilmoitukset

Tienvarsiopasteita ei käytetä. Lähtöpaikka ilmoitetaan seuran nettisivuilla, iltarastit-välilehden Google Mapsin kartalla. Ilmoita lähtöpaikka vähintään viikkoa ennen tapahtumaa Mikko Kaartiselle sähköpostilla (mikkaar@gmail.com). Sähköpostin liittenä esim kuva kartasta, jossa lähtöpaikka näkyy. Mikko päivittää tiedon Google Mapsiin. Jos et itse piirrä karttoja, sovi Juha Ilvosen (p. 050 300 6102, s.posti: juha.ilvonen@luukku.com) kanssa lähtöpaikan tietojen lähettämisestä Mikolle.

Koska lähtöpaikka ilmoitetaan vain seuran sivuilla, ilmoitusta omatoimirasteista ei julkaista Koti-Karjalassa.

Radat
Ratavaihtoehtoja on perinteiseen tapaan neljä: A-, B-, C- ja D-rata. Ratapituudet Ratamestarikirje 2020 mukaiset. Siimaria ei käytetä.

Karttojen piirtäminen ja tulostaminen on kerrottu ratamestarikirjeessä. Karttoihin lisätään kolme logoa: Mainostamo, Op ja Keski-Karjalan Rasti. Ratamestarin puhelinnumeroa ei lisätä karttaan. Sovi Mainostamon (Otto Peltosen puh 050410 4711, tai otto.peltonen@mainostamo.net) kanssa karttojen noutotavasta ja -ajasta.

Rastit ovat kaikkien iltarastikalenteriin merkittyjen tapahtumien osalta maastossa tiistai-aamusta lauantaihin klo 21:00 asti.

Kartat

Karttoja tulostetaan oheisen taulukon mukaan:

A-rata: 20 kpl
B-rata: 20 kpl
C-rata: 30 kpl
D-rata: 10 kpl

Mikäli arvioit karttamenekin/rata suuremmaksi tai pienemmäksi kuin mitä on esitetty, tilaa karttoja oman arviosi mukaan. Jos kartat loppuvat kesken, uusia ei tilata.

Tapahtuman jälkeen

Rastien poishaku ja luovutus seuraaville ratamestareille tapahtuu edelleen ratamestareiden keskinäisen sopimuksen mukaan sunnuntain aikana, kuitenkin siten, että rastit ovat uusilla paikoillaan maanantai-illan aikana.

Tarkasta rastilippujen kunto. Jos huomaat, että rastilippu on uusittava, lähettä siitä tekstiviesti (esim. Uusi lippu koodi 33) Artolle (p 050 380 6132). Vaihtoliput toimitetaan seuraavalle ratamestarille mahdollisimman pian, viimeistään maanantai-illan aikana.

Huolehdi siitä, että rastiliput tulevat reppuun siten, että narut eivät sotkeennu toisiinsa. Näin helpotat seuraavan ratamestarin työtä.

Seuran toimesta suunnistajia ei valvota. Tulospalvelua ei pidetä ja karttamaksuja ei peritä, joten tulosten ilmoittaminen Mikolle ja karttamaksujen tilitys seuran tilille jää pois. Suunnistajat maksavat oma-aloitteisesti karttamaksut kerran kuussa suoraan seuran tilille.

Ilmoita kuitenkin karttamenekki radoittain Artolle (artosalminen@hotmail.com).

Lisätietoja saa Artolta ( p 050 380 6132, s.posti artosalminen@hotmail.com). Tavoitettavissa ma-pe klo 8-16:21 parhaiten tekstiviestillä tai s.postilla.


Rastirikasta kevättä – poikkeusoloista huolimatta!


Toivottaa kuntosuunnistusvastaava Arto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti