lauantai 18. huhtikuuta 2020

Suunnistuskausi alkuun poikkeusoloissa


Keski-Karjalan Rasti aloittaa suunnistuskauden vallitsevien poikkeusolojen johdosta omatoimirasteina. Iltarastit pidetään iltarastikalenterin mukaisesti, mikäli valtiovallalta ei tule liikkumiseen liittyviä uusia ohjeistuksia. Rastikausi starttaa Ansoniemen kartalta Heinoniemeltä. Kesän aikana suunnistetaan seitsemällä uudella kartalla, joista erityisesti mestarikartoittaja Jussi Silvennoisen tekemä, upeassa maastossa oleva, Hason kartta kannattaa käydä kokemassa.

Omatoimirastit toteutetaan niin, että ratamestarit suunnittelevat radat normaalin käytännön mukaan. Ajanottoa ei järjestetä. Totutun rastipukin sijaan rasteilla on pelkät rastiliput, joihin on merkattu rastikoodi tussilla. Ratamestari vie rastiliput metsään sunnuntai-maanantain aikana ja ne ovat metsässä tiistaiaamusta lauantai-iltaan klo 21 saakka, jona aikana halukkailla on mahdollisuus käydä suunnistamassa itsenäisesti. Tämä koskee viikon molempia iltarasteja. Seuran toimesta suunnistajia ei valvota, joten ilmoita metsään lähdöstä läheisellesi ja pidä puhelin mukana metsässä.

Lähtöpaikka ilmoitetaan Kekaran nettisivuilla, iltarastit-välilehden Google mapsin kartalla, josta on
mahdollisuus saada navigointiohjaus lähtöpaikalle. Tienvarsiopastusta ei ole. Lähtöpaikka on merkitty rastilipulla. Lähtöpaikan välittömässä läheisyydessä on postilaatikko, josta löytyvät eri ratojen kartat. Muista huomioida hygieniaohjeistus, kun otat kartan laatikosta. Postilaatikko avataan ja kartta otetaan hanskat kädessä. Muita liikkujia tavattaessa on noudatettava yleisiä turvaväliohjeita.


Karttamaksu on jäseniltä 3 euroa ja ei-jäseniltä 6 euroa, ja se tilitetään seuran tilille jälkikäteen kuukausittain. Koko kauden karttamaksu, 65 euroa, on mahdollista maksaa kerralla huhtikuun loppuun mennessä. Ohjeet löytyvät tämän blogin jäsenet-välilehdeltä. 

Omatoimirasteilla pätevät aivan samat säännöt ja ohjeistukset kuin normaaleilla iltarasteilla. Pysäköi autosi niin, ettei se haittaa muuta liikennettä. Piha-alueet, pellot ja muut kielletyn alueen merkillä merkityt alueet ovat kiellettyjä alueita, eikä alueelle saa mennä. Kiellettyjen alueiden merkintää on ehdottomasti noudatettava. Jokainen suunnistaa omalla vastuullaan, kuten normaalistikin. 

Lisätietoa omatoimirasteista saat seuran hallituksen jäseniltä puhelimitse.  

Normaaliin iltarastikäytäntöön palataan heti, kun tilanne sen sallii. Tästä tiedotamme täällä blogissa, whatsappissa sekä Koti-Karjalan järjestöpalstalla. 

Keski-Karjalan Rasti toivottaa kaikille suunnistuksen ystäville hyvää rastikauden aloitusta poikkeustilanteesta huolimatta!