torstai 21. toukokuuta 2020

Keski-Karjalan Rasti palaa normaaliin iltarastitoimintaan 1.6. alkaen


Keski-Karjalan Rasti palaa normaaliin iltarastitoimintaan 1.6.2020. Iltarastit ovat normaalin käytännön ja iltarastikalenterin mukaisesti maanantaisin ja keskiviikkoisin. Lähtöpaikka ilmoitetaan Kekaran nettisivuilla, iltarastit-välilehdellä. Klikkaamalla iltarastipaikkaa (kartta), saat navigointiohjauksen lähtöpaikalle. Iltarasteista ilmoitetaan myös Koti-Karjalan järjestöpalstalla, jossa kerrotaan paikka, mistä opastus alkaa.


Iltarasteilla tulee noudattaa edelleen yleisiä turvaväli- ja hygieniaohjeita. Ratamestari kirjaa osanottajat, suunnistajat eivät kirjoita itse nimeään osanottajalistalle. Esillä ovat vain mallikartat, kartan saa ratamestarilta ilmoittautumisen yhteydessä. Karttamaksu mielellään tasarahalla (3 €/6€). Halutessasi voit edelleen maksaa koko kauden karttamaksun 65 € seuran tilille. Emit-kortin käyttää jokainen suunnistaja itse lukijassa, mutta hän ei saa koskea tulostimeen eikä tulostaa itse aikalappua. Sen tekee ratamestari. Ratamestari toimii kertakäyttökäsineet kädessä. Muistetaan huomioida riittävät turvavälit niin ratamestariin kuin kanssasuunnistajiin.

 
Omatoimirastit jatkuvat

Omatoimirastit saivat hyvän vastaanoton, joten KeKaRa vastaa kysyntään jättämällä numeroidut kuitunauhat iltarastien jälkeen rastipisteille metsään sekä lähtöpaikalle postilaatikon, josta löytyvät eri ratojen jäljelle jääneet kartat. Jäljelle jäänyt karttamäärä ilmoitetaan iltarastien jälkeen kekaran-ryhmässä whatsapp-viestinä. Mikäli haluat liittyä viestiryhmään, ota yhteys seuran sihteeriin, puhelin 0400 503 112.

Postilaatikko löytyy lähtöpaikalta maanantairastien osalta maanantai-illasta lauantai-iltaan klo 21 saakka ja keskiviikkorastien osalta keskiviikkoillasta lauantai-iltaan klo 21 saakka. Omatoimirasteilla rastipisteessä ei ole rastilippua, eikä rastipukkia, vaan kuitunauha, jolle on merkitty rastikoodi. Muista huomioida hygieniaohjeistus, kun otat kartan laatikosta. Postilaatikko avataan ja kartta otetaan hanskat kädessä. Muita liikkujia tavattaessa on noudatettava yleisiä turvaväliohjeistuksia.
 

Omatoimisuunnistajat tilittävät karttamaksun seuran tilille jälkikäteen kuukausittain. Jäsenen karttamaksu on 3 euroa ja ei-jäsenen 6 euroa. Alle 18-vuotiaat suunnistavat ilmaiseksi. 

Omatoimirasteilla pätevät aivan samat säännöt ja ohjeistukset kuin normaaleilla iltarasteilla. Pysäköi autosi niin, ettei se haittaa muuta liikennettä. Piha-alueet, pellot ja muut kielletyn alueen merkillä merkityt alueet ovat kiellettyjä alueita, eikä alueelle saa mennä. Kiellettyjen alueiden merkintää on ehdottomasti noudatettava. Jokainen suunnistaa omalla vastuullaan, kuten normaalistikin.


Ratamestareille:

Kertaa ratamestarikirjeestä toimintaohjeet. Koti-Karjalan järjestöpalstalle tulee laatia ilmoitus iltarasteista sekä tieto siitä, mistä opastus alkaa. Lisäksi Mikolle tieto siitä, missä on lähtöpaikka. Huomioitavaa on, että Koti-Karjala ilmestyy tällä hetkellä vain kerran viikossa. Iltarastien jälkeen tulokset lähetetään Mikolle ja Koti-Karjalaan.  

Kärrissä olevia tavaroita käsitellään hanskat kädessä. Tietokone, tulostin ja puhelin desinfioidaan käytön jälkeen pyyhkimällä pinnat laitteen ollessa suljettu. Desinfiointiliinat ja/tai –aineet löytyvät ratamestarikärristä. 

Huomioi, että omatoimirasteja jatketaan, joten rastipisteitä merkitessäsi, merkitse kuitunauhaan rastipisteen koodi. Tämä kuitunauha jätetään metsään sen jälkeen, kun emit-leimasinrastit on sieltä noudettu. Kuitunauha löytyy ratamestarikärristä. Postilaatikko, johon laitetaan omien rata-välilehtien väliin jäljelle jääneet kartat, jätetään lähtöpaikan välittömään läheisyyteen. Jäljelle jääneistä kartoista radoittain ilmoitetaan kekaran ryhmässä whatssapp-viestinä. Postilaatikko noudetaan metsästä lauantaina klo 21 jälkeen ja toimitetaan seuraavan viikon ratamestarille. 


Seuraamme yleisiä ohjeistuksia ja tiedotamme niistä tarpeen mukaan. Lisätietoja saat hallituksen jäseniltä ja kuntosuunnistusvastaavalta Artolta. 

Iltarasteilla nähdään!