sunnuntai 11. lokakuuta 2020

SM-yön tunnelmia Pärnältä

Kalevan Rasti järjesti 70-vuotisjuhlakilpailuna suunnistuksen SM-yön Pärnävaaralla 25.-26.9.2020. Kilpailu keräsi toistatuhatta osallistujaa. Kekaralaisiakin uskaltautui paitsi syysyön kilpailuun, myös talkoisiin.

Pääsarjojen osalta käytiin karsinta perjantai-iltana ja viivalla oli mukana myös seuramme edustaja. Karsinta oli kovatasoinen, jossa osallistujat ratkottiin A- ja B-sarjoihin.

Lauantai-illan pimetessä tunnelma nousi, kuin Jukolassa konsanaan. Ensimmäiset starttasivat pimenevään iltaan kahdeksan aikaan ja viimeisten lähtiessä kello osoitti melkein ilta yhtätoista. Sää oli suosiollinen, lämmin ja kuiva. Taivalta valotti satojen lamppujen lisäksi myös puolikas kuutamo.

Kilpailu oli kovatasoinen, sen takasi Suomen huippujen mukana olo, joita löytyi jokaisesta sarjasta. Seuramme ei jäänyt mitaleitta tälläkään kertaa, sillä tuomisina ei ollut vähempää kuin SM-kultamitali, jonka Elli voitti 38 minuutin turvin seuraavaan. 

Osallistujien mielestä yö-suunnistuksessa on oma viehätyksensä ja sitä voi suositella muillekin seuran jäsenille. Tulokset löytävät täältä.