maanantai 12. huhtikuuta 2021

Keski-Karjalan Rasti järjestää aikuisten suunnistuskoulun

Oletko kiinnostunut seikkailusta luonnossa? Haluatko aistia metsän monet vivahteet, mäntykankaat, jylhät kukkulat, sammalkuusikot tai tutustua mielenkiintoiseen lähimetsään?

Lähde liikkeelle nauttimaan luonnon
virkistävästä ja elvyttävästä vaikutuksesta!

Lähde suunnistamaan!

Suunnistus sopii kaiken ikäisille, sukupuoleen tai kuntoon katsomatta. Suunnistuksessa fyysiset ominaisuudet eivät yksin ratkaise, eteneminen maastossa kohteesta toiseen tarjoaa haasteita, aivojumppaa ja upeita elämyksiä kaiken tasoisille liikkujille. Suunnistuksen perustaidot vahvistavat kartan- ja maastonlukutaitoja. Metsässä liikkuessa löydät marja- ja sienipaikat sekä pääset havainnoimaan luonnon heräämisen keväällä ja vastaavasti sen laskeutumisen talveen.

Keski-Karjalan Rasti järjestää aikuisten suunnistuskoulun. Ensimmäinen kokoontuminen on lauantaina 24.4.2021 klo 10.00-12.00 Arppen koululla, Koulutie 3D. Parkkialueena toimii lukion parkkialue. Käynti koululle ovesta D1.

Ensimmäisellä kerralla tutustutaan karttoihin, karttamerkkeihin ja rastimääritteisiin sekä opetellaan kompassin käyttöä. Kaksi seuraavaa kertaa vietetään luonnossa, jossa yhdessä kulkien havainnoidaan kartan ja luonnon yhteensovittamista.

Kaksi viimeistä kertaa kokoonnutaan iltarasteilla, jossa kierretään lyhyt suunnistusrata läpi. Tarkoituksena on, että näiden viiden kokoontumiskerran jälkeen suunnistuskoulun käyneellä olisi perusteet hallussa niin, että iltarasteilla pystyy itsenäisesti suunnistamaan lyhyen radan. Ensimmäisellä kerralla päätetään seuraavat kokoontumiset, jotka alustavasti ovat ti 27.4., to 29.4., ti 4.5. ja ti 11.5.

Ilmoittautumiset Auli Hirvoselle, puhelin 0400503112 tai hirvonen.auli@gmail.com 19.4.2021 mennessä.
Hinta 20 euroa/osallistuja, sisältäen opetuksessa ja iltarasteilla käytettävät kartat.
Mukaan otetaan 19 osanottajaa. Seuraamme koronatilannetta ja huomioimme yleiset hygienia- ja turvallisuusohjeet koulutuksen järjestämisessä.

Tervetuloa aloittamaan uusi harrastus tai palauttamaan mieleen suunnistuksen alkeita!

Itsenäiseen harjoitteluun linkkejä:
Täältä löytyy Suunnistusliiton materiaalia.
Rastimääritteet