tiistai 1. kesäkuuta 2021

Keski-Karjalan Rasti palaa normaaliin iltarastitoimintaan ma 7.6.2021

 

Keski-Karjalan Rasti palaa normaaliin iltarastitoimintaan 7.6.2021. Iltarastit ovat normaalin käytännön ja iltarastikalenterin mukaisesti maanantaisin ja keskiviikkoisin. Lähtöpaikka ilmoitetaan Kekaran nettisivuilla, iltarastit-välilehdellä. Klikkaamalla iltarastipaikkaa (kartta), saat navigointiohjauksen lähtöpaikalle. Iltarasteista ilmoitetaan myös Koti-Karjalan järjestöpalstalla, jossa kerrotaan paikka, mistä opastus alkaa.

Karttamaksu maksetaan mielellään tasarahalla (3 €/6€). Halutessasi voit edelleen maksaa koko kauden karttamaksun 65 € seuran tilille. Muistetaan huomioida riittävät turvavälit niin ratamestariin kuin kanssasuunnistajiin.

 
Omatoimirastit jatkuvat

Omatoimirastit jatkuvat myös tällä kaudella. Iltarasteilta jäljelle jäänyt karttamäärä ilmoitetaan iltarastien jälkeen kekaran-ryhmässä whatsapp-viestinä. Mikäli haluat liittyä viestiryhmään, ota yhteys seuran sihteeriin, puhelin 0400 503 112. 

Postilaatikko löytyy lähtöpaikalta maanantairastien osalta maanantai-illasta lauantai-iltaan klo 21 saakka ja keskiviikkorastien osalta keskiviikkoillasta lauantai-iltaan klo 21 saakka. Omatoimirasteilla rastipisteessä ei ole rastilippua, eikä rastipukkia, vaan kuitunauha, jolle on merkitty rastikoodi. 

Omatoimisuunnistajat tilittävät karttamaksun seuran tilille jälkikäteen kuukausittain. Jäsenen karttamaksu on 3 euroa ja ei-jäsenen 6 euroa. Alle 18-vuotiaat suunnistavat ilmaiseksi. 

Omatoimirasteilla pätevät aivan samat säännöt ja ohjeistukset kuin normaaleilla iltarasteilla. Pysäköi autosi niin, ettei se haittaa muuta liikennettä. Piha-alueet, pellot ja muut kielletyn alueen merkillä merkityt alueet ovat kiellettyjä alueita, eikä alueelle saa mennä. Kiellettyjen alueiden merkintää on ehdottomasti noudatettava. Jokainen suunnistaa omalla vastuullaan, kuten normaalistikin.


Ratamestareille:

Kertaa ratamestarikirjeestä toimintaohjeet. Koti-Karjalan järjestöpalstalle tulee laatia ilmoitus iltarasteista sekä tieto siitä, mistä opastus alkaa. Lisäksi Mikolle tieto siitä, missä on lähtöpaikka. Huomioitavaa on, että Koti-Karjala ilmestyy tällä hetkellä vain kerran viikossa. Iltarastien jälkeen tulokset lähetetään Mikolle ja Koti-Karjalaan.  

Kärrissä olevia tavaroita käsitellään hanskat kädessä. Tietokone, tulostin ja puhelin desinfioidaan käytön jälkeen pyyhkimällä pinnat laitteen ollessa suljettu. Desinfiointiliinat ja/tai –aineet löytyvät ratamestarikärristä. 

Huomioi, että omatoimirasteja jatketaan, joten rastipisteitä merkitessäsi, merkitse kuitunauhaan rastipisteen koodi. Tämä kuitunauha jätetään metsään sen jälkeen, kun emit-leimasinrastit on sieltä noudettu. Kuitunauha löytyy ratamestarikärristä. Postilaatikko, johon laitetaan omien rata-välilehtien väliin jäljelle jääneet kartat, jätetään lähtöpaikan välittömään läheisyyteen. Jäljelle jääneistä kartoista radoittain ilmoitetaan kekaran ryhmässä whatssapp-viestinä. Postilaatikko noudetaan metsästä lauantaina klo 21 jälkeen ja toimitetaan seuraavan viikon ratamestarille. Iltarasteilla nähdään!