torstai 15. heinäkuuta 2021

Kainuun Rastiviikon tunnelmia Suomussalmen Haveriselta

Yhden välivuoden jälkeen päästiin jälleen Kainuun Rastiviikolle. 53. Kainuun Rastiviikko suunnistettiin Suomussalmella, hienoissa ja helteisissä Haverisen maastoissa. Ensimmäisenä kilpailupäivänä lämpömittari näytti +33 astetta. Alkulämmittelyjä ei tarvinnut.

Kekaralaiset olivat mukana jälleen isolla porukalla. Kilpasarjoissa suunnistettiin 17 hengen voimalla. Tänäkin vuonna saimme mukaan ensikertalaisen. Seuralle oli jälleen varattu yhteismajoitus, tällä kertaa paritalo Ukkohallasta, jonne matkaa kilpailukeskuksesta kertyi reilut 30 km.


Suunnistukset sujuivat kekaralaisilta mallikkaasti. Tuomisina oli peräti 4 kokonaiskilpailun voittoa sarjoissa H90, D80, D55B ja D50B. Lisäksi upea toinen sija sarjassa D21A. Eeville oli tarjolla D12TR sarjan palkintosija, mutta yhden päivän harmillinen hylkäys vesitti jopa kokonaiskilpailun voiton. H55AL sarjassa Pasi oli kokonaiskilpailun neljäs. Martta kiersi jokaisena kisapäivänä perhereitin yksin ja virheittä. 

Elli ja Pentti suunnistivat jokaisena osakilpailupäivänä voittoihin. Auli keräsi kolme osakilpailuvoittoa ja yhden kakkossijan. Tuula saavutti kaksi osakilpailuvoittoa, yhden kakkossijan ja yhden neljännen sijan. Ellalla meni ensimmäinen osakilpailupäivä tutustuessa karttaan ja sijoitus oli kahdeksas, seuraavasti napsahtikin jo voitto. Torstain lyhin matka toi kolmannen sijan, ja viimeisenä kilpailupäivänä 6,5 km radalla tuli jälleen voitto. Eevi suunnisti kaksi osakilpailun kakkossijaa ja viimeisenä päivänä voittoon. Toisen kilpailupäivän kisassa Eevin juoksuvauhti oli niin kovaa, että yksi rasti jäi väliin ja näin ollen kokonaiskilpailun osalta seurauksena oli valitettava hylkäys. Lisää tuloksia löytyy täältä.

Kaikkiaan kekaralaisilta kilpailut onnistuivat erinomaisesti ja havereilta vältyttiin. Vaikka korkeuseroja ei tänä vuonna ollutkaan, tarjosi Haverisen maasto raskaan kilpailun. Siitä piti huolen paitsi koko viikon jatkunut helle, myös raskaspohjainen suo- ja varvikkomaasto. 

Välipäivinä suunnattiin lähimaastoihin kuka pyörällä, kuka patikoiden, suppaillen tai autolla. Tutuksi tulivat mm. Hepoköngäs, Komulanköngäs, Pirunkirkko, Raatteentie, Suomussalmen KK, kirkot ja Heinijoki. Yhtenä päivänä seurueemme nuorimmat näyttivät mallia kuinka vesilautailua harrastettiin. Siihen, samoin kuin suppailuun ja uintiin olikin hyvä mahdollisuus ihan mökkimme alapuolella olevalla Syväjärvellä.


Ensi vuonna Kainuun Rastiviikkoa vietetään Puolangalla 3. - 8.7.2022. Ajankohdan loppuun ajoittuu veteraanien Italian MM-kilpailut, jonne lienee osallistujia. Tämän johdosta yhteismajoitusta ei ole varattu. 

Suunnistuskautta on vielä paljon jäljellä. Iltarasteilla nähdään 😊

Ei kommentteja: