torstai 19. elokuuta 2021

World Masters Orienteering Championships eli "Veteraanikisat" 2021

Unkarin vetaraanikisoissa oli lämmintä 30-35 astetta varjossa ja paljon enemmän auringonpaisteessa. Kun maastossa oli paljon aukeaa, oli monilla kilpailijoilla kovasti vaikeuksia jaksaa. Yritin juosta vain sen verran, että aivot vielä toimivat kartanlukuun ja suunnistukseen ja se tuottikin tulosta. Rasteja oli sprintissä sekä maastossa paljon ja  väärällä rastilla leimauksesta tuli hylättyjä jossain sarjoissa jopa yli puolet, kun eivät enää jaksaneet tarkistaa koodinumeroita. Olin sprintin karsinnassa 6. (osallistujia siinä 18) ja sitten loppukilpailussa hopealla. Karsinnassa hylätyt eivät pääse loppukilpailuun.

Keskimatkan metsäkilpailun karsinnassa olin toinen ja voitin sitten seuraavana päivänä kultamitalin - ensimmäisen sitä lajia. Pentti sai pronssin samana päivänä keskimatkalta. Metsäkisoissa meidän vanhimpien radat lyhyimpinä kiertelivät enemmän aukeilla, mutta siellä oli kuitenkin piikkipuskia, köynnösruusuja, orapihlajaa ja karhunvatukkaa yms piikikkäitä  kasveja, joista ei kyllä päässyt kukaan läpi. Kiertoja oli pakko tehdä, jolloin suunta rastille helposti häiriintyi.

Pitkän matkan kisaan pääsin sitten starttaamaan viimeisenä ja maalisuoraa juostessani kuulin kenttäkuulutuksesta saavani tosi hyvän ajan. Oli se sitten kymmenen minuuttia parempi kuin kakkoseksi tulleella. Melkein uskomatonta kun olen aina ollut mukana kisoissa lähinnä tulkkina ja ajanvietteeksi käynyt suunnistamassa. Pentti keskeytti pitkän matkan kisan, kun uupui keskimatkan rasituksiin. 

Päivi suunnisti kaikki kisat hyväksytysti läpi, muttei päässyt mitalikantaan.
Oonalla oli myös viiden päivän rastiviikko, ns. yleisökisana, jossa hän voitti oman sarjansa.

Vetaraanikisojen terveiset välitti ElliEllin ja Pentin mitalit

Ei kommentteja: