perjantai 15. lokakuuta 2021

Kekara päätti suunnistuskauden 2021

Keski-Karjalan Rasti päätti suunnistuskauden lauantaina 9.10.2021. Päättäjäisten alkuun oli mahdollista käydä suunnistamassa Ruppovaaran kartalla. Sateisesta säästä huolimatta radoilla kirmasikin kaikkiaan 26 suunnistajaa, joista puolenkymmentä suunnisti pimeällä päättäjäisten jälkeen. Maasto ja radat saivat kiitosta. 

Suunnistuksen jälkeen oli saunamahdollisuus ja halutessaan saattoi pulahtaa virkistävään lampeen.

Päättäjäiset alkoivat viideltä. Seuran puheenjohtaja toivotti tervetulleiksi nelisenkymmentä seuran jäsentä päättämään suunnistuskautta. Alkuun nautittiin Väistön Kirsin loihtimista, runsaista antimista ja sen jälkeen puheenjohtaja loi katsauksen suunnistuskauteen. Kausi alkoikin hyvin vauhdikkaasta kaksien kilpailujärjestelyjen merkeissä. Toukokuun lopulla järjestimme Karjalan Vaarat 3 -osakilpailun Tohmajärven Oravaaran kartalla ja kesäkuun puolivälissä oli vuorossa Kaakon ja Savo-Karjalan alueiden yhteiset AM-pitkän matkan ja viestikilpailut, jotka järjestettiin yhdessä Olavin Rastin kanssa. Tässä yhteydessä puheenjohtaja kiitti vielä kertaalleen talkoolaisia, joita ilman kilpailujen järjestäminen olisi ollut mahdotonta.

Suunnistuskausi alkoi tänäkin vuonna koronasta johtuen omatoimirasteina. Suunnistamaan kuitenkin päästiin iltarastikalenterin mukaan toukokuun alussa. Normaaliin iltarastitoimintaan päästiin palaamaan kesäkuun alussa. Omatoimisuunnistusmahdollisuutta jatkettiin koko kauden ajan. Helteisestä kesästä johtuen osanottajamäärät vähän laskivat edellisen vuoden tasosta. Ilta- ja omatoimirastit houkuttelivat rasteille myös lomalaisia ja ulkopaikkakuntalaisia.

Kainuun Rastiviikolle matkattiin parinkymmenen hengen voimin ja Jukolan viestiin kolmella Venla-joukkueella ja puolellatoista Jukola-joukkueella. Lisäksi osallistuttiin AM-, SM- ja veteraanien MM-kilpailuihin.

Ennen maittavia kakkukahveja palkittiin innokkaat, aloittelevat suunnistajat perinteisesti "heimologolla" eli pienellä rastilipulla. He kiersivät iltarasteja suurella ilolla ja innolla koko kesän ajan. 

Seuran aktiiviset nuoret, Eevi Kaartinen ja Oona Pirinen, jotka ovat aktiivisesti kehittäneet suunnistustaitojaan osallistumalla leireille ja menestymällä hyvin kauden kilpailuissa, palkittiin Suunnistajankaupan lahjakorteilla. Lisäksi palkittiin erinomaisesti menestyneet seniorit Elli ja Pentti Pelkonen. He saavuttivat kauden aikana lukuisan määrän sekä MM-, SM- että AM-mitaleita. Puheenjohtaja mainitsi puheessaan myös erinomaisen suunnistussuorituksen Jukolan viestissä tehneen Ella Hirvosen. Ella suunnisti paitsi Venloissa, myös Jukolan viestin viidennen osuuden, jossa sijoittui sijalle 67. Kauden päätteeksi Keski-Karjalan Rasti sai huomiota, kun Ella voitti Kolin Vaarojen maratonin 21 km matkan erinomaisella ajalla.Kuten vuosi sitten, niin tänäkin vuonna puheenjohtaja kiitti aktiivisia suunnistajia, toivotti hyvää treenikautta ja suuntasi lampun kera kohti pimeää Ruppovaaransaloa.Ei kommentteja: